Peperstraat 11, 3961AR Wijk bij Duurstede
06-44228189
info@benardswoonaccessoires.nl

Overgordijn

Overgordijn..

Een overgordijn geeft een persoonlijke touch aan uw interieur. Tegelijk is een overgordijn ook functioneel; het zorgt voor verduistering in de slaapkamer of dat stukje privacy in de woonkamer.

De keuze die u heeft is heel divers. Er zijn vele soorten stoffen en kleuren, met of zonder patroon.

Welk ophangsysteem kiest u? Rail, railroede of een robuuste roede?

Ook de keuze van een plooi is bepalend voor de valling van uw gordijnen. Wij helpen u om een goede keuze te maken. We zullen u adviseren en doen dit, desgewenst op locatie.

Benard Dienstverlening | overgordijn | Foto; Swaffer austen col. 01

Benard Dienstverlening | overgordijn | Foto; Swaffer austen col. 01

Confectie & ophangmogelijkheden

 

Een overgordijn komt het beste tot zijn recht bij de juiste manier van confectioneren en het ophangen van de gordijnen. Kiest u katoenen of linnen stof, dan is het belangrijk om de gordijnen van voering te voorzien. De stof wordt hierdoor beter beschermd.

 

U kunt kiezen uit verschillende plooien.
Bij gordijnen met een enkele plooi zijn de plooien minimaal. U heeft voor deze gordijnen de minste hoeveelheid stof nodig. Deze plooi wordt vaak toegepast bij vitrage en inbetween gordijnen die in het raam komen te hangen.

De dubbele plooi, ook wel vlinderplooi genoemd, geeft het gordijn een rijkere uitstraling. Bij deze manier van confectioneren wordt er meer stof gebruikt, waardoor de plooien ruimer vallen. Ook mooi is de ingeslagen ringmethode. Gordijnen met deze ringen vallen erg mooi. Dit komt doordat zowel de voorwaartse als de achterwaartse plooien gelijk zijn.

Nieuw is de waveplooi. Een waveplooi gordijn hangt onder de rail en wordt gemaakt zonder hoofdje. Voor de waveplooi zijn verschillende speciale gordijnrails op de markt gebracht, van basic tot design!

confectie
√ enkele plooi                                         √ dubbele plooi                                         √ wave plooi                                            √ ingeslagen ringen

Heeft u plannen voor aanpassing van uw interieur, maar overdag weinig tijd om naar een speciaalzaak te gaan? Laat het ons dan weten. Wij komen graag naar u toe of nemen u mee naar een showroom van één van onze partners.